stadstuinen < 100m2

GENTBRUGGE – sfeervol ontspannen op het terras

Een gezin met jonge kinderen vroeg om een gezellige buitenkamer te creëren. De hoge muren aan het terras worden aangekleed met hout in combinatie met tegels. De vaste zitbank en een pergola voor schaduw brengen sfeer en gezelligheid.


GENT – schaduwterras met tuinkast en groendak

Een kleine oase in de stad. De eigenaars van deze mini-stadstuin wilden graag een update van hun buitenruimte, waarbij het bestaande ruime terras behouden mocht blijven. Extra opbergruimte is voorzien in de tuinkast over de volledige breedte van het terras. Het groendak samen met de klimplanten zorgen voor groen in de hoogte.


GENT – groene buitenkamer met speelse lattengevel en watertafel

Wat zijn de mogelijkheden om van een klein terras een gezellige groene buitenkamer te maken? En de vraag om een zitbank, waterelement, vuilbakkenkast en groen te integreren met een speelse touch. Een uitdaging dus! Om het terras maximaal te kunnen benutten werd groen in de hoogte voorzien. Tegen de speelse lattengevel groeien enkele klimplanten en in de plantenbakken kunnen oa kruiden gekweekt worden. De lichte kleur van de plantenbakken en het waterelement brengen rust en eenheid. De ledstrip achter de lattenwand creëert ‘s avonds extra sfeer.


GENT – stadstuin met bloemeneiland

De eigenaars van deze stadstuin wilden een groene, natuurlijke en speelse tuin. Leifruit, kleinfruit en moestuinbakken mochten niet ontbreken. Aansluitend aan het terras is een verhoogd bloemeneiland gecreëerd om de putten in de tuin weg te werken.


GENT – smalle tuin met terras en pad in strokenpatroon


GENTBRUGGE – terras met pergola


brugge – stadstuin in gepolierde beton