realisaties

Zottegem – speels tuinpad

De eigenaars van deze villa kozen voor een bloemenrijke tuin met natuurlijke spelelementen voor de kinderen. De trampoline zou nog een tijdje meegaan en daarom werd deze mee ingeplant als deel van het geheel tussen de bloemen. Later kan hier nog een tweede terrasje aangelegd worden. Het speels tuinpad in kiezel met paaltjes brengt je naar het tuinhuis en de moestuin. Je vindt er nog een zandbak en plukfruit. Voor het tuinhuis is gekozen om een duurzame houtsoort in thermo naaldhout te gebruiken.


maarkedal (in uitvoering) – voortuin met pad en oprit in geborstelde beton

De verharding in deze voortuin werd aangelegd in geborstelde beton. De zwevende treden en het lijnenpatroon met grasvoegen zorgen voor een speels accent. In het najaar zal de beplanting aangeplant worden om het helemaal af te maken.


gent – groene oase in de stad

Een extra zithoek in de tuin en een groene oase. Geen gazon meer maar wel kleurrijke bloemen en klimplanten. Een vormboom met grillige stam en enkele meerstammige leibomen brengen groen in de hoogte en extra schaduw in de namiddag.


De Pinte – carport en tuinhuis in thermo hout

Bij deze woning in een wijk in de pinte hadden ze extra opbergruimte nodig. Er werd een carport voorzien met aansluitend een tuinhuis. Er is gekozen voor een duurzame houtsoort in thermo naaldhout met verticale latjes.


gent – stadstuin met verschillende zithoekjes

De eigenaars wilden graag een tuin met veel zithoekjes om op elk moment van de dag in de zon of schaduw te kunnen zitten. Er is oa een ochtendterras voorzien en een ruim terras in hout met schaduwdoek voor het ganse gezin. De verschillende terrassen worden gescheiden door eilandjes met bloeiende planten. De paden in grind zorgen voor de waterdoorlaatbaarheid en de extra regenput voorziet de tuin van water in droge periodes.  De betonnetten met klimplanten zorgen voor een industriële look en verbergen de verouderde afsluiting in beton.


gent – bloemrijke wilde tuin

De eigenaars van deze stadstuin wilden een groene buitenruimte. De tuin is omgetoverd tot een bloemrijke, wilde tuin en is voorzien van moestuinbakken en een muurserre voor fruit en groenten. Ook hier staken ze zelf graag de handen uit de mouwen. Het mocht er allemaal wat wilder en natuurlijker uitzien. Bloemen, vlinders, insecten… hoe meer, hoe liever!


de pinte – Oprit in grind met speels pad naar voordeur

Deze moderne woning mocht een speels accent krijgen en veel natuurlijke beplanting. In de voortuin worden enkele meerstammige bloeiers en heel wat bodembedekkers met verschillende kleuraccenten geplant. In een tweede fase wordt de achtertuin aangelegd met een moestuin, fruithaag en fruitbomen, zandbak, kippenren, compostzone. Kortom een ecologische tuin voor de ganse familie.


gent – schaduwrijke tuin

Schaduwrijke tuin met terras en organisch pad in flagstones. Een speelse steen met grillige vorm en veel kleur- en nuanceverschillen. De kleurrijke beplanting en de grasvoegen maken het helemaal af.


destelbergen – bostuin

Een moderne villa in het bos. Voor de keuze van de materialen was eenvoud belangrijk, het bosgevoel mocht overheersen. Voor de kleiklinkers werd gekozen om met dezelfde kleur te werken als de gevel. De afboording in cortenstaal en de megategels in beton maken de oprit helemaal af. Verder zijn er in de voortuin grote rododendron massieven voorzien en een pad in gazon waarbij rekening is gehouden met het historisch aspect.


gent – renovatie stadstuin

De voortuin kreeg een grote opknapbeurt, waarbij de Japanse esdoorn en de gekloven stenen naar de voordeur en de garage in het oog springen. In de achtertuin voorzien we een speels pad tussen de beplanting naar het tuinhuis met groendak. Een moderne regenton vangt het water op en kan in de tuin hergebruikt worden. Het leifruit tegen de okerkleurige gevel, het kleinfruit en de klimplanten brengen extra leven en kleur in de tuin.


lede – knusse zithoek

Knusse zithoek in thermo essen. Hét alternatief voor exotische houtsoorten.
Op het ruime terras staan 2 plantenbakken voor kruiden en bloeiers.


maarkedal – familietuin met zwembad en niveauverschillen

Deze tuin voor de ganse familie mocht strak én modern zijn maar niet alledaags. Het grote terras, de lange treden in grijze betontegels en de zitbanken zorgen voor een gewaagde touch. Enkele meerstammige bomen geven kleur. De siergrassen en de wintergroene hagen zorgen ook in de winter voor een gevulde tuin.


gent – groene buitenkamer met speelse lattengevel

Wat zijn de mogelijkheden om van een klein terras een gezellige groene buitenkamer te maken? En de vraag om een zitbank, vuilbakkenkast en groen te integreren met een speelse touch. Een uitdaging dus! Om het terras maximaal te kunnen benutten werd groen in de hoogte voorzien. Naast het speelse spel van de houten latten brengt de lichte kleur van de gevel en de  plantenbakken rust en eenheid. Tegen de lattengevel zijn enkele klimplanten geplant.  Laat ze nu maar groeien!


kruishoutem – landschappelijke tuin

Landschappelijke tuin in Kruishoutem met als eyecatcher een pad in gekloven natuursteen in de voortuin. In een latere fase wordt er nog een carport in de voortuin voorzien.


brugge – stadstuin in gepolierde beton en grafisch lijnenespel

Stadstuin bij een gerenoveerd herenhuis in Brugge. De grote vlakken in beton doen de tuin groter lijken. Enkel de brede voegen moeten nog opgevuld worden met leischilfers. Ook de bakstenen gevels kregen een opknapbeurt en een frisse kleur in het groen. Voor de kinderen is er een schommel, leifruit en een zandbak op wieltjes voorzien. Makkelijk om te verplaatsen en om de schaduw op te zoeken.

 
**Een woordje van de klant**

Soetkin transformeerde onze stadstuin om tot een zalige buitenruimte met veel interessante elementen: het grafische lijnenspel in de polybetonnen vloer, de plantenvakken met een brede mix aan planten-en bloemensoorten, de speelse elementen voor groot én klein, … Het tot leven zien komen van het ontwerp is super! Ook van de service en communicatie zijn we meer dan tevreden. Het was telkens een fijn contact waarbij alles (prijs, werkmethodiek, timing,…) transparant bleef!


wachtebeke – oprit en voortuin met groen lijnenspel

Deze voortuin en oprit  werd in een speels lijnenpatroon met grasvoegen aangelegd. De voortuin oogt hierdoor groen en toch blijft het mogelijk om op de groene zones te parkeren.


brugge – stadstuin met leifruit en besjes

Zelf de handen uit de mouwen steken? Dat kan. Deze klant heeft alles zelf aangelegd. Van het planten tot het opknappen van de gevels en het aanleggen van het terras.


gent (in uitvoering) – japanse tuin met organische vormen

Kleine stadstuin in Japanse stijl met organische vormen in de beplanting. Een esdoorn met fijn ingesneden blad zorgt voor een mooie bladverkleuring en de bloei van de Viburnum struik brengt kleur in het vroege voorjaar. Een borrelsteen en enkele rotsen samen met de stapstenen in grind zorgen voor de Japanse touch.


MOORSEL (in uitvoering) – tuinhuis met overdekte zithoek en speelbos

De bewoners van deze nieuwbouw woning wilden graag een tuin om tot rust te komen en een plek voor de ganse familie. Deze familietuin krijgt een tuinhuis met overdekte zithoek. Een speelbos met inheemse beplanting om in te ravotten. Aan het terras is er een watertafel met zitbank voorzien. En voor de dochter wordt er een zandbak en een pergola met schommel geplaatst.


Gent – stadstuin met mega smooth tegels

Deze kleine stadstuin heeft een voor- en achtertuin. De bestaande zitbank mocht geïntegreerd worden in de zonnige voortuin. Samen met het speelse patroon van de verharding en de beplanting is dit een gezellige plek om in de zon te genieten. De achtertuin op het noorden, biedt dan weer de mogelijkheid om in de schaduw te zitten. De vele klimplanten brengen groen in de hoogte.


Gent – stadstuin met wilgenafsluiting en klimplanten

In deze stadstuin in Gent zijn de eigenaars zelf aan de slag gegaan. Het resultaat is een natuurlijk tuin met een zelfgevlochten wilgenafsluiting, veel klimplanten en leifruit. Op het terras, aangelegd in een onderhoudsarme basaltsteen, kan je genieten van de namiddag- en avondzon. Later zal de achter- en zijgevel nog met hout afgewerkt worden.


Evergem – oprit in kasseien

Deze oprit in Evergem werd heraangelegd in herbruik kasseien. De bestaande meerstammige boom werd opgesnoeid en zorgt voor kleur zowel in het voorjaar als in het najaar. De kasseien worden gecombineerd met een parkeervak in grind en een pad in natuursteen. Voor de beplanting in de schaduw zijtuin werd gekozen voor bodembedekkers in combinatie met siergrassen.


ronse – landschappelijke tuin met weids zicht

In deze landelijke tuin is een extra zithoek gecreëerd met pergola. De dakplatanen zorgen voor de nodige schaduw. Vanop het terras, aangelegd in megategels, is rekening gehouden met het zich naar het landschap. Enkele ligzetels in het gras zijn voldoende om te genieten van het weidse landschap en de rust.


oudenaarde – strakke tuin met niveauverschillen

Deze strakke tuin is ingedeeld in 3 delen. Een klassieke voortuin met oprit in grind. Een binnentuin met een terras in natuursteen en een grasperk voor de barbecue. Een achtertuin met kippenren, moestuin en fruitbomen. Wanneer de beplanting volgroeid is, zorgt deze voor een speels contrast met de verharding. De hoogteverschillen worden opgevangen door trappen en keerwanden in hout.


drongen – terras met waterelement

Make-over van het terras. Een zuiders gevoel op het terras werd gecreëerd door de olijfboom samen met beplanting dat varieert in hoogte, bladvorm en bloeitijd. De watertafel zorgt voor rust en sfeer.


SLEIDINGE – landschappelijke tuin met terras in kleiklinkers

Deze tuin is gelegen in een groene omgeving . Het terras in kleiklinkers met strakke hagen staat in contract met de weelderige beplanting. Er werden enkele interessante doorzichten gecreëerd tussen de bestaande zuilen. Tevens is er ook rekening gehouden met de bestaande beplanting. Via het paadje in kasseien kan je de tuin verder ontdekken.


etikhove – strakke tuin met niveauverschillen

De eigenaars van deze Franse klassieke villa wilden een statige toegang naar de voordeur. Het pad in kleiklinkers is een lange loper die je naar de voordeur brengt. De hoogteverschillen worden opgevangen door keerwanden met taxushagen en buxusbollen aan de trappen.


ROnse – landschappelijke tuin met groen scherm

In deze landschappelijke tuin werd een groen scherm aangeplant met inheemse beplanting. De bloemen en kleuraccenten maken van dit groen scherm een aantrekkelijk zicht doorheen de verschillende seizoenen.


ETIKHOVE – strakke voortuin met megategels

Het lijnenspel in deze voortuin werd geaccentueerd door langwerpige megategels met stroken in grind. De groenblijvende beplanting in combinatie met siergrassen zorgen voor een onderhoudsvriendelijke voortuin.


ST.-MARTENS-LATEM – speelse binnentuin

Het ontwerp voor deze binnentuin in St.-Martens-Latem kreeg een speelse organische vorm. Voor de beplanting is er gekozen om veel groenblijvers te gebruiken. De meerstammige solitair brengt kleur zowel in het voorjaar als in het najaar.


maarkedal – landelijke tuin met zwembad

Deze tuin met zwembad is gelegen in de Vlaamse Ardennen. De oprit werd aangelegd in rijstroken in combinatie met siergrind. Op het ruim terras met zwembad en poolhouse kan je in elke seizoen genieten van een barbecue of gezellig samenzijn met vrienden.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren