realisaties

 mariakerke – familietuin in het groen

Tuin in het groen, met een extra terras in natuursteen. De weelderige beplanting en de verschillende meerstam bomen zorgen voor schaduw en privacy. De kruipplanten zoeken een weg tussen de voegen en vergroenen het terras.


 mariakerke – beauty salon meets zen tuin

Waw gevoel in het schoonheidssalon waarbij de aandacht onmiddellijk getrokken wordt naar deze rustgevende tuin. Je beleeft de tuin van binnenuit met als grote blikvanger de langwerpige waterpartij in cortenstaal. Dit materiaal contrasteert mooi met het groen van de beplanting en zorgt voor de rode draad doorheen de tuin . 


ledebuitenkamer met pergola en schaduwdoek

Ben je op zoek naar een schaduwrijk terras? Maar ook een gezellige buitenkamer en lounge zithoek? Dit terras is omgetoverd naar een sfeervolle plek met pergola en schaduwdoek. De grote trap in cortenstaal in combinatie met beton en een terras in flagstones combineren mooi met de bakstenen gevel.


merelbeke – extra touch in de voortuin

Een voortuin in kasseien én met een groene uitstraling!
Grasparking, pad en groenzones worden met elkaar verweven waarbij alles functioneel, esthetisch en duurzaam verantwoord is.


zwijnaarde – zwemvijver in stijl

De eigenaar van deze middelgrote tuin in Zwijnaarde vroeg om een zwemvijver te integreren in de tuin samen met ruimte voor de kippen en enkele bloemenborders. Met twee tieners in huis is een verfrissing meer dan welkom.


gent – gepimpt terras met pergola en zitbank

Voor dit gezin in het Gentse werd het terras optimaal benut. De aankleding van de tuinwanden in beton met hout én het extra accent met de hexa tegels geven het geheel een warme en gezellige uitstraling. De pergola – met op termijn een begroeiing van klimplanten – brengt schaduw zowel binnen als buiten.


ronse – landschappelijke tuin met kleurrijke planten en een bloemenweide

In hartje Vlaamse Ardennen vind je deze landelijke woning in een bosrijke omgeving. Het terras in kleiklinkers met organische vormen en de kleurrijke bloemen geven de tuin een extra dimensie. Ook de bloemenweide mocht niet ontbreken en zorgt voor een natuurlijke uitstraling. Bijtjes, insecten, vlinders,… Het tuinhuis in thermisch naaldhout is een extra opbergruimte en is voorzien van een afdak.


 gent – kindvriendelijke stadstuin in een groen kader

Veel mogelijkheden in deze stadstuin. De ruimte is optimaal benut met een lounge zithoek en buitenkeuken. Ook de kinderen hebben een eigen speelhuisje en een zandbak die ingewerkt is in het terras. Een mooi project in een groen kader. Een top samenwerking en tevreden klanten. Daarvoor doen we het!


maarkedal  – voortuin met pad en oprit in geborstelde beton

De verharding in deze voortuin werd aangelegd in geborstelde beton. De zwevende treden en het lijnenpatroon met grasvoegen zorgen voor een speels accent. De onderhoudsvriendelijke beplanting maakt het helemaal af.


ruiselede – een gezellige familietuin voor jong en oud

Deze tuin is omgetoverd tot een planten- en bloemenparadijs. De vele meerstammige bomen zorgen voor sfeer en privacy. Daarnaast zijn er enkele bestaande bomen en planten behouden en is er ook veel ruimte voor nieuwe soorten. De eigenaars steken zelf graag de handen uit de mouwen en houden ervan af en toe nieuwe plantjes aan te kopen. De bijtjes mogen komen!
Ook het terras kreeg een nieuwe en frisse aanpak. Het uitgewassen beton viel dan ook in de smaak.
Naast een moestuin en kruidentuin dat zeker niet mocht ontbreken is er ook speelruimte voorzien voor de kleinkinderen. De hangmat en schommel kregen opnieuw een plek!


gent – tuin met verschillende zithoekjes

De eigenaars wilden graag een tuin met veel zithoekjes om op elk moment van de dag in de zon of schaduw te kunnen zitten. Er is oa een ochtendterras voorzien en een ruim terras in hout met schaduwdoek voor het ganse gezin. De verschillende terrassen worden gescheiden door eilandjes met bloeiende planten. De paden in grind zorgen voor de waterdoorlaatbaarheid en de extra regenput voorziet de tuin van water in droge periodes. De betonnetten met klimplanten zorgen voor een industriële look en verbergen de verouderde afsluiting in beton.


gent – groene buitenkamer met speelse lattengevel

Wat zijn de mogelijkheden om van een klein terras een gezellige groene buitenkamer te maken? En de vraag om een zitbank, vuilbakkenkast en groen te integreren met een speelse touch. Een uitdaging dus! Om het terras maximaal te kunnen benutten werd groen in de hoogte voorzien. Naast het speelse spel van de houten latten brengt de lichte kleur van de gevel en de  plantenbakken rust en eenheid. Tegen de lattengevel zijn enkele klimplanten geplant.


 Beernem – villa met zwembad en poolhouse met zicht naar de landschappelijke omgeving

De eigenaars van deze moderne villa wilden graag een zwembad en poolhouse.  Een ruim terras om vrienden te ontvangen en een groot grasveld om te voetballen. Een bbq stel en een petanqueveld mochten niet ontbreken. Ze staken zelf de handen uit de mouwen voor de aanplanting. Altijd fijn om te horen dat het geslaagd is. Laat de plantjes maar groeien!


gent – groene oase in de stad

Een extra zithoek in de tuin en een groene oase. Geen gazon meer maar wel kleurrijke bloemen en klimplanten. Een vormboom met grillige stam en enkele meerstammige leibomen brengen groen in de hoogte en extra schaduw in de namiddag.


Zottegem – speels tuinpad

De eigenaars van deze villa kozen voor een bloemenrijke tuin met natuurlijke spelelementen voor de kinderen. De trampoline zou nog een tijdje meegaan en daarom werd deze mee ingeplant als deel van het geheel tussen de bloemen. Later kan hier nog een tweede terrasje aangelegd worden. Het speels tuinpad in kiezel met paaltjes brengt je naar het tuinhuis en de moestuin. Je vindt er nog een zandbak en plukfruit. Voor het tuinhuis is gekozen om een duurzame houtsoort in thermo naaldhout te gebruiken.


De Pinte – carport en tuinhuis in thermo naaldhout

Bij deze woning in een wijk in de pinte hadden ze extra opbergruimte nodig. Er werd een carport voorzien met aansluitend een tuinhuis. Er is gekozen voor een duurzame houtsoort in thermo naaldhout met verticale latjes.


gent – bloemrijke wilde tuin

De eigenaars van deze stadstuin wilden een groene buitenruimte. De tuin is omgetoverd tot een bloemrijke, wilde tuin en is voorzien van moestuinbakken en een muurserre voor fruit en groenten. Ook hier staken ze zelf graag de handen uit de mouwen. Het mocht er allemaal wat wilder en natuurlijker uitzien. Bloemen, vlinders, insecten… hoe meer, hoe liever!


de pinte – Oprit in grind met speels pad naar voordeur

Deze moderne woning mocht een speels accent krijgen en veel natuurlijke beplanting. In de voortuin worden enkele meerstammige bloeiers en heel wat bodembedekkers met verschillende kleuraccenten geplant. In een tweede fase wordt de achtertuin aangelegd met een moestuin, fruithaag en fruitbomen, zandbak, kippenren, compostzone. Kortom een ecologische tuin voor de ganse familie.


gent – schaduwrijke tuin

Schaduwrijke tuin met terras en organisch pad in flagstones. Een speelse steen met grillige vorm en veel kleur- en nuanceverschillen. De kleurrijke beplanting en de grasvoegen maken het helemaal af.


destelbergen – bostuin

Een moderne villa in het bos. Voor de keuze van de materialen was eenvoud belangrijk, het bosgevoel mocht overheersen. Voor de kleiklinkers werd gekozen om met dezelfde kleur te werken als de gevel. De afboording in cortenstaal en de megategels in beton maken de oprit helemaal af. Verder zijn er in de voortuin grote rododendron massieven voorzien en een pad in gazon waarbij rekening is gehouden met het historisch aspect.


gent – renovatie stadstuin

De voortuin kreeg een grote opknapbeurt, waarbij de Japanse esdoorn en de gekloven stenen naar de voordeur en de garage in het oog springen. In de achtertuin voorzien we een speels pad tussen de beplanting naar het tuinhuis met groendak. Een moderne regenton vangt het water op en kan in de tuin hergebruikt worden. Het leifruit tegen de okerkleurige gevel, het kleinfruit en de klimplanten brengen extra leven en kleur in de tuin.


lede – knusse zithoek

Knusse zithoek in thermo essen. Hét alternatief voor exotische houtsoorten.
Op het ruime terras staan 2 plantenbakken voor kruiden en bloeiers.


maarkedal – familietuin met zwembad en niveauverschillen

 Deze tuin voor de ganse familie mocht strak én modern zijn maar niet alledaags. Het grote terras, de lange treden in grijze betontegels en de zitbanken zorgen voor een gewaagde touch. Enkele meerstammige bomen geven kleur. De siergrassen en de wintergroene hagen zorgen ook in de winter voor een gevulde tuin.


kruishoutem – landschappelijke tuin

Landschappelijke tuin in Kruishoutem met als eyecatcher een pad in gekloven natuursteen in de voortuin. In een latere fase wordt er nog een carport in de voortuin voorzien.


brugge – stadstuin in gepolierde beton en grafisch lijnenespel

Stadstuin bij een gerenoveerd herenhuis in Brugge. De grote vlakken in beton doen de tuin groter lijken. Enkel de brede voegen moeten nog opgevuld worden met leischilfers. Ook de bakstenen gevels kregen een opknapbeurt en een frisse kleur in het groen. Voor de kinderen is er een schommel, leifruit en een zandbak op wieltjes voorzien. Makkelijk om te verplaatsen en om de schaduw op te zoeken.

**Een woordje van de klant**
Soetkin transformeerde onze stadstuin om tot een zalige buitenruimte met veel interessante elementen: het grafische lijnenspel in de polybetonnen vloer, de plantenvakken met een brede mix aan planten-en bloemensoorten, de speelse elementen voor groot én klein, … Het tot leven zien komen van het ontwerp is super! Ook van de service en communicatie zijn we meer dan tevreden. Het was telkens een fijn contact waarbij alles (prijs, werkmethodiek, timing,…) transparant bleef!


wachtebeke – oprit en voortuin met groen lijnenspel

Deze voortuin en oprit  werd in een speels lijnenpatroon met grasvoegen aangelegd. De voortuin oogt hierdoor groen en toch blijft het mogelijk om op de groene zones te parkeren.


Brugge – stadstuin met leifruit en besjes

Zelf de handen uit de mouwen steken? Dat kan. Deze klant heeft alles zelf aangelegd. Van het planten tot het opknappen van de gevels en het aanleggen van het terras.


Gent – stadstuin met mega smooth tegels

Deze kleine stadstuin heeft een voor- en achtertuin. De bestaande zitbank mocht geïntegreerd worden in de zonnige voortuin. Samen met het speelse patroon van de verharding en de beplanting is dit een gezellige plek om in de zon te genieten. De achtertuin op het noorden, biedt dan weer de mogelijkheid om in de schaduw te zitten. De vele klimplanten brengen groen in de hoogte.


Evergem – oprit in kasseien

Deze oprit in Evergem werd heraangelegd in herbruik kasseien. De bestaande meerstammige boom werd opgesnoeid en zorgt voor kleur zowel in het voorjaar als in het najaar. De kasseien worden gecombineerd met een parkeervak in grind en een pad in natuursteen. Voor de beplanting in de schaduw zijtuin werd gekozen voor bodembedekkers in combinatie met siergrassen.


ronse – landschappelijke tuin met weids zicht

In deze landelijke tuin is een extra zithoek gecreëerd met pergola. De dakplatanen zorgen voor de nodige schaduw. Vanop het terras, aangelegd in megategels, is rekening gehouden met het zich naar het landschap. Enkele ligzetels in het gras zijn voldoende om te genieten van het weidse landschap en de rust.


oudenaarde – strakke tuin met niveauverschillen

Deze strakke tuin is ingedeeld in 3 delen. Een klassieke voortuin met oprit in grind. Een binnentuin met een terras in natuursteen en een grasperk voor de barbecue. Een achtertuin met kippenren, moestuin en fruitbomen. Wanneer de beplanting volgroeid is, zorgt deze voor een speels contrast met de verharding. De hoogteverschillen worden opgevangen door trappen en keerwanden in hout.


drongen – terras met waterelement

Make-over van het terras. Een zuiders gevoel op het terras werd gecreëerd door de olijfboom samen met beplanting dat varieert in hoogte, bladvorm en bloeitijd. De watertafel zorgt voor rust en sfeer.


SLEIDINGE – landschappelijke tuin met terras in kleiklinkers