realisaties

 

gent – een oase van groen en rust midden in de stad

De bewoners van deze stadstuin hebben besloten om een grondige renovatie uit te voeren. Zo is de ganse tuin aangepakt inclusief bestrating, beplanting, muren en constructies. De gebruikte materialen, in combinatie met de beplanting, zijn zorgvuldig gekozen en creëren een harmonieuze sfeervolle omgeving. Klimplanten, leifruit en groenblijvende schermen zorgen voor groen in de hoogte en bieden geborgenheid in deze gezellige stadstuin.


gent – zuiderse stadstuin

Een gezellige stadstuin met een zuiderse sfeer nodigt uit tot genieten. Het unieke visgraatpatroon van de tegels voegt een speels element toe aan deze stadstuin. De tuin biedt een comfortabele zithoek met handige opbergruimte en een discrete vuilbakkenkast. De pergola biedt niet alleen een architectonisch accent, maar ook schaduw en de mogelijkheid om klimplanten te laten groeien voor een groene uitstraling. Tot slot hebben de muren een frisse kleur gekregen, wat de hele tuin een zuiderse uitstraling geeft.


gent – stijlvolle tuin met oprit in geborsteld beton

De eigenaars van deze woning waren op zoek naar een moderne tuin met zoveel mogelijk groene accenten. Het resultaat is een combinatie van strakke en stijlvolle elementen zoals het terras en de oprit maar met een speels karakter in de beplanting en de warme uitstraling van het hout op het terras. De pergola, waar ook een schommel aan kan hangen voor de kinderen, breekt de lange oprit. De automatische poort sluit de tuin af. Het gazon wordt doorgetrokken in de oprit waardoor het ruimtegevoel van de tuin vergroot wordt. De fruithaag ernaast zorgt voor kleur in het voorjaar en appels in het najaar.


mariakerke – familietuin in het groen

Tuin in het groen, met een extra terras in natuursteen. De weelderige beplanting en de verschillende meerstam bomen zorgen voor schaduw en privacy. De kruipplanten zoeken een weg tussen de voegen en vergroenen het terras.


 ronse – zwemvijver with a view 

Combinatie van beton, hout en groen met een schitterend uitzicht over de Vlaamse Ardennen. De inplanting van de zwemvijver versmelt in het glooiend landschap. Less is more!


Kruisem – flagstones met waterdoorlatende voegen

Organische vormen in de verharding. De waterdoorlatende voegen opgevuld met grind en enkele kruipplanten passen perfect in deze ecologische tuin.


mariakerke – beauty salon meets zen tuin

Waw gevoel in het schoonheidssalon waarbij de aandacht onmiddellijk getrokken wordt naar deze rustgevende tuin. Je beleeft de tuin van binnenuit met als grote blikvanger de langwerpige waterpartij in cortenstaal. Dit materiaal contrasteert mooi met het groen van de beplanting en zorgt voor de rode draad doorheen de tuin. 


lede – buitenkamer met pergola en schaduwdoek

Ben je op zoek naar een schaduwrijk terras? Maar ook een gezellige buitenkamer en lounge zithoek? Dit terras is omgetoverd naar een sfeervolle plek met pergola en schaduwdoek. De grote trap in cortenstaal in combinatie met beton en een terras in flagstones combineren mooi met de bakstenen gevel.


merelbeke – extra touch in de voortuin

Een voortuin in kasseien én met een groene uitstraling!
Grasparking, pad en groenzones worden met elkaar verweven waarbij alles functioneel, esthetisch en duurzaam verantwoord is.


gent – gepimpt terras met pergola en zitbank

Voor dit gezin in het Gentse werd het bestaande terras optimaal benut. De aankleding van de tuinwanden in beton met hout én het extra accent met de hexa tegels geven het geheel een warme en gezellige uitstraling. De pergola – met op termijn een begroeiing van klimplanten – brengt schaduw zowel binnen als buiten.


 mariakerke – waterdoorlatende verharding is hip

Voor de eigenaars van deze nieuwbouw woning was het belangrijk om in een groene omgeving te wonen. De waterdoorlatende verharding met grasvoegen geven de oprit het groene karakter. In de hoogte brengt de meerstammige boom kleur maar ook karakter in de voortuin. Samen met de verschillende patronen in de verharding zorgen ze voor een speels en levendig accent.


gent – stadstuin met verschillende zithoekjes

De eigenaars wilden graag een tuin met veel zithoekjes om op elk moment van de dag in de zon of schaduw te kunnen zitten. Er is oa een ochtendterras voorzien en een ruim terras in hout met schaduwdoek voor het ganse gezin. De verschillende terrassen worden gescheiden door eilandjes met bloeiende planten. De paden in grind zorgen voor de waterdoorlaatbaarheid en de extra regenput voorziet de tuin van water in droge periodes. De betonnetten met klimplanten zorgen voor een industriële look en verbergen de verouderde afsluiting in beton.


zwijnaarde – zwemvijver in stijl

De eigenaar van deze middelgrote tuin in Zwijnaarde vroeg om een zwemvijver te integreren in de tuin samen met ruimte voor de kippen en enkele bloemenborders. Met twee tieners in huis is een verfrissing meer dan welkom.


ronse – landschappelijke tuin met kleurrijke planten en een bloemenweide

In hartje Vlaamse Ardennen vind je deze landelijke woning in een bosrijke omgeving. Het terras in kleiklinkers met organische vormen en de kleurrijke bloemen geven de tuin een extra dimensie. Ook de bloemenweide mocht niet ontbreken en zorgt voor een natuurlijke uitstraling. Bijtjes, insecten, vlinders,… Het tuinhuis in thermisch naaldhout is een extra opbergruimte en is voorzien van een afdak.


 gent – kindvriendelijke stadstuin in een groen kader

Veel mogelijkheden in deze stadstuin. De ruimte is optimaal benut met een lounge zithoek en buitenkeuken. Ook de kinderen hebben een eigen speelhuisje en een zandbak die ingewerkt is in het terras. Een mooi project in een groen kader. Een top samenwerking en tevreden klanten. Daarvoor doen we het!


maarkedal  – voortuin met pad en oprit in geborstelde beton

De verharding in deze voortuin werd aangelegd in geborstelde beton. De zwevende treden en het lijnenpatroon met grasvoegen zorgen voor een speels accent. De onderhoudsvriendelijke beplanting maakt het helemaal af.


gent – groene buitenkamer met speelse lattengevel

Wat zijn de mogelijkheden om van een klein terras een gezellige groene buitenkamer te maken? En de vraag om een zitbank, vuilbakkenkast en groen te integreren met een speelse touch. Een uitdaging dus! Om het terras maximaal te kunnen benutten werd groen in de hoogte voorzien. Naast het speelse spel van de houten latten brengt de lichte kleur van de gevel en de  plantenbakken rust en eenheid. Tegen de lattengevel zijn enkele klimplanten geplant.


ruiselede – een gezellige familietuin voor jong en oud

Deze tuin is omgetoverd tot een planten- en bloemenparadijs. De vele meerstammige bomen zorgen voor sfeer en privacy. Daarnaast zijn er enkele bestaande bomen en planten behouden en is er ook veel ruimte voor nieuwe soorten. De eigenaars steken zelf graag de handen uit de mouwen en houden ervan af en toe nieuwe plantjes aan te kopen. De bijtjes mogen komen!
Ook het terras kreeg een nieuwe en frisse aanpak. Het uitgewassen beton viel dan ook in de smaak.
Naast een moestuin en kruidentuin dat zeker niet mocht ontbreken is er ook speelruimte voorzien voor de kleinkinderen. De hangmat en schommel kregen opnieuw een plek!


gent – groene oase in de stad

Een extra zithoek in de tuin en een groene oase. Geen gazon meer maar wel kleurrijke bloemen en klimplanten. Een vormboom met grillige stam en enkele meerstammige leibomen brengen groen in de hoogte en extra schaduw in de namiddag.


gent – bloemrijke wilde tuin

De eigenaars van deze stadstuin wilden een groene buitenruimte. De tuin is omgetoverd tot een bloemrijke, wilde tuin en is voorzien van moestuinbakken en een muurserre voor fruit en groenten. Ook hier staken ze zelf graag de handen uit de mouwen. Het mocht er allemaal wat wilder en natuurlijker uitzien. Bloemen, vlinders, insecten… hoe meer, hoe liever!


de pinte – Oprit in grind met speels pad naar voordeur

Deze moderne woning mocht een speels accent krijgen en veel natuurlijke beplanting. In de voortuin worden enkele meerstammige bloeiers en heel wat bodembedekkers met verschillende kleuraccenten geplant. In een tweede fase wordt de achtertuin aangelegd met een moestuin, fruithaag en fruitbomen, zandbak, kippenren, compostzone. Kortom een ecologische tuin voor de ganse familie.


gent – schaduwrijke tuin

Schaduwrijke tuin met terras en organisch pad in flagstones. Een speelse steen met grillige vorm en veel kleur- en nuanceverschillen. De kleurrijke beplanting en de grasvoegen maken het helemaal af.


destelbergen – bostuin

Een moderne villa in het bos. Voor de keuze van de materialen was eenvoud belangrijk, het bosgevoel mocht overheersen. Voor de kleiklinkers werd gekozen om met dezelfde kleur te werken als de gevel. De afboording in cortenstaal en de megategels in beton maken de oprit helemaal af. Verder zijn er in de voortuin grote rododendron massieven voorzien en een pad in gazon waarbij rekening is gehouden met het historisch aspect.


maarkedal – familietuin met zwembad en niveauverschillen

 Deze tuin voor de ganse familie mocht strak én modern zijn maar niet alledaags. Het grote terras, de lange treden in grijze betontegels en de zitbanken zorgen voor een gewaagde touch. Enkele meerstammige bomen geven kleur. De siergrassen en de wintergroene hagen zorgen ook in de winter voor een gevulde tuin.


brugge – stadstuin in gepolierde beton en grafisch lijnenespel

Stadstuin bij een gerenoveerd herenhuis in Brugge. De grote vlakken in beton doen de tuin groter lijken. Enkel de brede voegen moeten nog opgevuld worden met leischilfers. Ook de bakstenen gevels kregen een opknapbeurt en een frisse kleur in het groen. Voor de kinderen is er een schommel, leifruit en een zandbak op wieltjes voorzien. Makkelijk om te verplaatsen en om de schaduw op te zoeken.

**Een woordje van de klant**
Soetkin transformeerde onze stadstuin om tot een zalige buitenruimte met veel interessante elementen: het grafische lijnenspel in de polybetonnen vloer, de plantenvakken met een brede mix aan planten-en bloemensoorten, de speelse elementen voor groot én klein, … Het tot leven zien komen van het ontwerp is super! Ook van de service en communicatie zijn we meer dan tevreden. Het was telkens een fijn contact waarbij alles (prijs, werkmethodiek, timing,…) transparant bleef!


Brugge – stadstuin met leifruit en besjes

Zelf de handen uit de mouwen steken? Dat kan. Deze klant heeft alles zelf aangelegd. Van het planten tot het opknappen van de gevels en het aanleggen van het terras.


SLEIDINGE – landschappelijke tuin met terras in kleiklinkers

Deze tuin is gelegen in een groene omgeving . Het terras in kleiklinkers met strakke hagen staat in contract met de weelderige beplanting. Er werden enkele interessante doorzichten gecreëerd tussen de bestaande zuilen. Tevens is er ook rekening gehouden met de bestaande beplanting. Via het paadje in kasseien kan je de tuin verder ontdekken.


etikhove – strakke tuin met niveauverschillen

De eigenaars van deze Franse klassieke villa wilden een statige toegang naar de voordeur. Het pad in kleiklinkers is een lange loper die je naar de voordeur brengt. De hoogteverschillen worden opgevangen door keerwanden met taxushagen en buxusbollen aan de trappen.


BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren