filosofie

Identiteit

Elke tuin heeft een eigen identiteit. Studio Soetkin vindt het belangrijk om de stijl van de tuin aan te passen aan de wensen van de opdrachtgever en aan de eigenheid van de woning.

Relatie binnen – buiten

De tuin vormt een verlengstuk van de woning. Daarom is het belangrijk dat er een samenspel is tussen materialen en structurele elementen binnen en buiten. Functionaliteit, esthetiek en harmonie vormen de basis van het ontwerp.

Ruimtelijkheid

Een optimale ruimtelijke beleving vormt de rode draad doorheen de ontwikkeling van het concept. Er wordt gestreefd naar een evenwicht tussen openheid (vergezichten) en geslotenheid (geborgenheid), wat de tuin een andere dimensie geeft. Het creëren van doorzichten maakt de tuin steeds weer boeiend en vol verrassingen.

Beplanting

De plantkeuze gebeurt in overleg, rekening houdend met zowel de grondsoort, de omgeving als met de eigenschappen van de beplanting. In contrast met de harde materialen vormt de beplanting voor sfeer en een optimale beleving van de tuin in alle seizoenen.

Materialen

Er wordt steeds gestreefd naar duurzame materialen, met aandacht voor kleur, textuur, onderhoud en budget.

Omgeving & historische relatie

De relatie met de omgeving is een belangrijke factor om de tuin te integreren in het landschap. Daarnaast wordt er ook belang gehecht aan de eventuele historische aspecten die in een tuin verweven zitten. Hierdoor ontstaat er een harmonieus evenwicht tussen heden en verleden.